04
Сря, Окт
4 Нови статии

Днес, уважаеми читателю, ще си говорим за мечтите. За преследването им, и за постигането на определени цели и желания. Е, разбира се, основната тема отново ще е културата и изкуството, но пречупени през призмата на един мечтател. Едно момче, което не се отказа от това да слуша сърцето си. Ще се срещнем с Николай Георгиев – понастоящем вратар на Янтра Габрово, а в миналото защитавал емблемата на Витоша Бистрица, и преминал през школите на Славия и Септември.

Много често сме свикнали да казваме, че жените не обичат, а и не разбират футбола. И макар това твърдение да важи за голяма част от нежната половина на човечество, съществуват и изключения. Днес ще ви срещна с една дама, която не само се интересува от най-великата игра, а и я разбира по-добре и от много мъже.

Психологията е наука, която вълнува голяма част от обществото. И която има множество раздели, върху които всеки би могъл да се концентрира според интересите си. Признавам, у мен спортната психология винаги е предизвиквала любопитство. Много отбори в световен мащаб работят с психолози, които да се грижат за положителното ментално състояние на състезателите, което на свой ред би помогнало за постигането на максимално добри резултати. Защото знаем, че много от проблемите ни, а и нереализираният потенциал, идват точно от главата.

Журналистиката и литературата вървят ръка за ръка. Ако практикуваш тази професия, ако искаш да си добър в нея, логично и редно би било да четеш доста. От една страна, за да обогатяваш речниковия си запас, да развиваш въображението си. И разбира се, за да си информиран, защото все пак съществуват и по-специализирани издания. Затова и днес реших да ви срещна с  млада дама, която прави първите си стъпки в спортната журналистика, и се стреми да се утвърди като едно от по-новите и водещи лица в България. Представям ви Лора Николаева от сайта dsport.bg.

Още статии ...