15
Пон, Юли
0 Нови статии

Дарете книги на децата, лишени от родителска грижа

Библиотека
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Хората не четат книгите, четат себе си през тях“, Ромен Ролан

Четенето е възможност да избираме кои да сме и къде да сме. Вече повече от 11 години фондация "Подарете книга" дарява на всяко едно дете възможността да пътува в света на въображението, които само книгата може така магически  и свободно да предостави.

Каузата на фондация "Подарете книга" е насочена към създаването на мрежа от доброволци, които работят с деца, лишени от родителска грижа. Доброволците общуват с децата като приятели и ментори, им помагат с уроците или просто със съвети и насърчаване да четат повече или да се върнат към образованието си.  С коледната кампания "Библиотека във всеки дом" фондацията ще направи нови библиотеки за децата със 100 специално подбрани книги, които могат да бъдат разгледани тук. Дарението за една книжка средно струва 16,80лв. Всеки може да дари от свое име или да подари книга от името на приятел! Приятелят получава имейл с приятна изненада за празниците.

Ако се припознавате в каузата, можете да се включите с дарение през нашия „Магазин за добри дела“.

 

Ако искате в бъдеще да станете част от мрежата от доброволци, да бъдете приятел на дете и да посветите част от времето си на такава мисия, следете предстоящите инициативи на сайта, както и в социалните мрежи. В началото на предстоящата година фондацията ще има нужда от нови и вдъхновени хора, които да се присъединят към нас.