19
Сря, Юни
0 Нови статии

Очарователна детска книжка като признание в любов към „Бабите“

Детски книги
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Издателство Сиела отново радва най-малките, този път с книжка от испанската писателка Беа Табоада, посветена на любимата баба.

В опит да запечата уникалната връзка между децата и техните първи приятелки – „Бабите“, у нас се появява цветното издание „Бабите: Всяка по свой си начин“, в което испанската писателка Беа Табоада с много смях и нежност поднася на малки и големи читатели очарователна история, топла като прегръдката на любимата баба. Илюстрована от магьосницата Вив Кембъл, тази великолепна книжка проговаря и на български език в невероятния превод на поетесата Мария Донева.

                                                          

Вълшебна приказка, която започва не с „Имало едно време…“, а с „По мое време…“, „Бабите“ е обяснение в любов към онези супергерои в живота ни, които са съвсем истински. Бабите, които имаме щастието и привилегията винаги да са на наша страна. Дори когато грешим – и особено тогава. Бабите, които ни учат да шием. Бабите, които винаги могат да ни примамят с нещо вкусно. Бойните баби – онези, които ни предпазват от всички злини. И бабите – огледало на едно изминало време, чиято младост понякога ни изглежда толкова невероятна. Трогателна, забавна и пленяваща със своите красиви илюстрации, „Бабите“ от Беа Табоада е цветно пътешествие за читатели от всички възрасти, което ни подканва да отделим дължимото време да опознаем своите собствени баби и маминки. Да чуем техните истории да разберем повече за мечтите им и да ги заобичаме още повече!

Защото „когато имаш баба, животът е all inclusive“, както пише любимият Фредрик Бакман. И макар и всяка баба да е различна по свой собствен начин, любовта им към нас си остава еднаква – безрезервна и всеотдайна!