20
Пон, Мар
6 Нови статии

"Географски ширини на копнежа" , магическа творба за любовта и копнежа

От издателствата
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Географските ширини на копнежа" е магическа творба за любовта и копнежа от новата изгряваща звезда на индийската литература Шубанги Суаруп


„Географските ширини на копнежа“ ни превежда през времена и светове, обитавани от разнолики и взаимосвързани герои:учен, изучаващ дърветата, и красивата му съпруга, която говори с тях; геолог, опитващ се да предотврати бъдещи войни, докато работи на ледник; двама осемдесетгодишни влюбени; суеверен диктатор и майка, опитваща се да освободи от затвора своя син революционер; чудовище, което търси човешка компания, и костенурка, която се превръща в лодка и после в жена; духa на един изпарил се океан и духовете на всичко живо и неживо на планетата. С изключително въображение и огромно стилистично майсторство Шубанги Суаруп преплита естественото със свръхестественото, земното с отвъдното, хвърляйки очарован поглед върху способността на човека да обича и неразривната му връзка с природата.


Индийската писателка Шубанги Суаруп (р. 1982 г.) започва творческата си кариера като автор на разкази и сценарии. Постига феноменален успех с първия си роман - „Географските ширини на копнежа“, който става бестселър още с излизането си през 2018 г. и чийто стил бива определен от критиката като магически сюрреализъм. Книгата получава наградата „Тата“ за дебютна творба и 3 номинации: за Международната дъблинска литературна награда, за Голямата литературна награда на Индия и за Международната награда за Южноазиатска литература.

автор: Шубанги Суаруп
издателство: Колибри
страници: 376
дата на издаване: 25.03.2022