15
Пон, Юли
0 Нови статии

"Конемара" - ново обещаващо заглавие от Никола Матийо

От издателствата
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

На 26.07.2022г. , вторник излиза френския бестесър "Конемара" от носителя на престижната награда "Гонкур" - Никола Матийо.

Писателят е роден през 1978 г. в Епинал, Франция.  Завършва сценично изкуство в университета в Мец. Още с дебютния си роман очарова както читателите, така и критиката и е отличен с три литературни награди. Самият той признава, че никога не е предполагал, че може да спечели наградата „Гонкур“, която получава през 2018 г.

 За книгата
Елен сякаш има всичко, което някога е искала – добро образование, две дъщери, голяма къща, престижна работа. Успяла е да избяга от средата си и да преуспее. И все пак усещането за неудовлетвореност не спира да я преследва.

Срещата с бивша звезда от училището ѝ, в когото всички момичета са били влюбени, ѝ дава нова възможност - за реванш срещу миналото.

Кристоф така и не е напуснал родния си град, продава кучешка храна, мечтае за славните години, когато е играл хокей, и е в процес на развод. Отдал се е на купони с приятели и продължава да отлага важните решения за утре. Някой би си помислил, че е пропилял всички шансове... но той все още вярва, че всичко е възможно.

Въпреки че техните житейски стремежи и избори са диаметрално противоположни, и двамата се отдават на връзка, която им позволява да преживеят отново емоциите от младостта си, да се опитат да се върнат към това, което ги е формирало, да пренапишат собствената си история. Връзка, в която другият е просто инструмент, чрез който да достигнеш до себе си.

 С чудесния си език и майсторско писане Никола Матийо разгръща темите за социалното разделение, за любовните разочарования, за отлитащото време, за семейството и връзките в съвременния свят.


Автор: Никола Матийо
Издателство: ЕРА
Брой страници : 448
Година на издаване: 7-2022
Корици: Меки
Формат: 13/20
Категории: Съвременна световна проза