19
Сря, Юни
0 Нови статии

Перуанският писател Хорхе Марио Педро Варгас Льоса (роден 28 март 1936г., Арекипа, Перу) е сред най-значимите писатели в съвременната литература на Латинска Америка, като името му се нарежда редом с това на Габриел Гарсия Маркес, Хулио Кортасар и Карлос Фуентес.

На 5 януари 1932г. в Алесандрия, Италия, се ражда прочутия италиански писател и философ Умберто Еко. Той е сред най големите умове на ХХ век, автор на произведения с милионни тиражи, както и на научни трудове , включени в програмите на редица висши учебни заведения.

На 22 юни 1898г. в Оснабрюк, Северна Германия, в работническо семейство се ражда Ерих Паул Ремарк (в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му). Автор е на едни от най-известните романи на антивоенна тематика.

Със своя първи дебютен роман "Жива" Ина Ясипова се нареди сред най-продаваните автори за отминалата 2022г. Вижте какво авторката сподели за читателите ни броени дни преди излизането на втория й роман "Посветена":

Валентина Антонов е журналист с дългогодидишен опит и автор на "90 хроники за щастие". Това е книга за личните битки, страхове и избори, за силата да се изправиш срещу себе си и да преодолееш собствените си обсесии.

Още статии ...