19
Сря, Юни
0 Нови статии

Андрей Макин - живот, смесица от жанрове

Писателите
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Болката е създадена, за да разкрива истинския образ на човека."

Андрей Макин е роден през 1957г. в Красноярск, Сибир. Завършва Висшето си образование в Московския университет, като по пътя на литературата поема по време на Перестройката, когато сменя и местожителството си, местейки се във Франция. За себе си той казва, че принадлежи изцяло на френската култура, но примесена със славянски привкус.

1990г. излиза първият му роман "Дъщеря на един герой на Съветския съюз". 1995г. с излизането на четвъртия му роман "Френското завещание" печели престижната награда "Гонкур". Малко след това Макин получава френско гражданство и защитава докторантура в Сорбоната.

Последвият издаден роман на Андрей Макин "Отвъд границите" излизе на българския пазар през ноември месец 2020г.

 

"Тъй като страхът да не пропусне или изгуби нещо превръща човека в хищник, решението беше да му дадем всичко! Каквото си поиска! Мигом! Да го превърнем в крал, в светец, в еротоман, във воин...И изживяването на това всичко да протича със свръхчовешка сила!"

 

"Това, което те изживяха, беше толкова чуждо и неразбираемо за останалите, че за да продължат да се обичат, бяха принудени да заличат познатия им свят. Да тръгнат. Да се родят отново..."

 

"Животът между жените и мъжете е непрекъсната буря. Въздухът между лицата им е по-наситен - по-враждебен, по-мълниеносен, - отколкото между дърветата или камъните. Понякога, твърде рядко, в красиви случаи мълнията наистина пада, наистина убива. Това е любовта. Определен мъж, определена жена. Те падаха назад. Падаха по гръб."

 

"Тези, които не са достойни за нас, не са ни верни..."

 

"Ние всички се намираме на борда на кораб, който потъва."

 

"Болката е създадена, за да разкрива истинския образ на човека."

 

"Мислех си за самотата на тази жена, за нейното спокойствие, за нейното тяло... и внезапно осъзнах, че никаква диалектика на душата не е в състояние да изкаже тайната на този живот. Живот, прекалено светъл и болезнено простичък в сравнение с анализите на разни многознайковци. Животът на една жена, която чака своя любим. Никакви други загадки."

КНИГИ:

                        

     

Изд. "Леге Артис"