23
Чет, Сеп
10 Нови статии

"Кралицата в сянка" от Алисън Патаки

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Кралицата в сянка" на писателката Алисън Патаки е завладяващ роман, съчетаващ исторически факти с премерена доза художествена измислица. Книгата проследява политическата картина при управлението на Наполеон Бонапарт и метаморфозите на времето, от което той е част и което той ръководи."Кралицата в сянка" и в съдържателен, и в хронологичен план великолепно и много интригуващо маркира в дълбочина пътя на Наполеон от млад, никому познат генерал до владетел на нацията. Дезире Клари, водещ, съпътстващ образ в романа е първата голяма любов на Наполеон. Началото на френската революция се оказва край на спокойните времена за младата французойка. Дезире е нагърбена с нелеката задача да извади брат си от затвора и да спаси семейството си от гилотината. От този момент сърцето на книгата разтуптява с пълна сила, срещайки образа на Дезире с този на генерал Наполеон.

 


Писателката Алисън Патаки създава един бляскъв роман за опиянението от властта и търсената любов, за личните избори и тежестта им, за дружбата и цената на предателството, за съживените рани и товара от причинетото разочарование....

"Кралицата в сянка" на ИК Софтпрес е многопластов, динамичен, увлекателен роман, за един от най-емблематичните периоди от историята на Франция, разкриващ малко известни факти около живота на Наполеон Бонапарт и първата жена на сърцето му - Дезире, която поставя началото на нова династия.