19
Сря, Юни
0 Нови статии

"Любовта на музата" - красива симфония за любовта към изкуството и самия себе си

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Любовта на музата" на Ангелина Ангелова представлява красива симфония, изразяваща любовта към изкуството, към близките и към самия себе си.


"Любовта на музата" обрисува Викторианска Англия с невероятен магически реализъм. Главната героиня Теофилия Хедърли мечтае да стане известна оперна певица, но за целта трябва първо да се пребори с установеното статукво , а именно къде и какво е мястото на жената в обществото. В опит да нареди житейския пъзел по най-подходящия начин, тя открива любовта в лицето на Хенри Ричмънд – херцог Роузбъри.

 

"Музите са причината на този свят да има изкуство, мила моя. А принцесите са просто наградата"

 


Историческият роман на Ангелина Ангелова разгръща темите, характерни за времето си - за правото на жената да бъде свободна в действията и решенията си, за семейните ценности и брака като инструмент за издигане в обществената йерархия. Много читатели ще оприличат книгата с "Бриджъртън" от Джулия Куин , но смея да твърдя, че "Любовта на музата" е в пъти по-изящен, аристократичен и естествен роман, задълбаващ в същността на изкуството и емоционалния заряд на героите.

 


Ефирна, нежна и пълна, "Любовта на музата" разбива на пух и прах предразсъдъците на времето и очертава пътя на една смела жена, дръзнала да последва мечтите си.

  • Автор: Ангелина Ангелова
  • Издателство: Егмонт
  • Година на издаване: 2023
  • Страници: 312