23
Чет, Сеп
10 Нови статии

"Пътешествието" - книга за пътя, предопределен да извървим

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Животът може да бъде разбран само с поглед, обърнат назад, но неизбежно се живее с поглед обърнат напред"

 

"Пътешествието" е едно от последните заглавия на ИК Сиела, което освен, че прикова вниманието ми с невероятната корицата, се оказа  и вдъховяващо четиво за победата над самия себе си. Романът представя красива и много човешка история за истинската любов, за приятелството и търсенето на изгубена надежда.

Авторът Ричард Пол Еванс нанизва дума след дума, по такъв магичен начин, че още с първата страница те принуждава да останеш прикован с книгата, за да потърсиш заедно с героя му изгубения смисъл за живот. Алън Кристофърсън е щастлив човек, имащ всичко, за което някога е мечтал - прекрасна съпруга, красив дом, пари, успешна кариера, докато плановете на съдбата не променят хода на нещата и не му отнемат всичко това. Как се върви напред, когато всичко е изгубено?


"Научих, че пътищата, по които вървим са част от вселенски гоблен, в който нишките ни се срещат и кръстосват, за да се получи най-великото и безсмъртно Божие творение"


Пътят, който е основен мотив в романа, символизира надеждата, непрестанното търсене и куража да вървиш без значение накъде. "Пътешествието" пресъздава отрезвяващата реалност и многоликостта на живота. Много често Вселената раздава картите на битието, различно от очакванията, така че чрез Алън Кристофърсън авторът прави едно намигване към читателите да не отлагат истински значимото, на пръв поглед маловажното, в името на славата и успеха.


"Научих, че денонощно може да оплакваме загубите си или да се развиваме благодарение на тях. В крайна сметка изборът е наш. Можем да бъдем жертви на обстоятелствата или господали на собствената си съдба, но бъдете сигулни, че не можем да бъдем и двете"


Героят на Еванс решава да прекоси Америка пеша от край до край, воден от надеждата, че достигайки до Атлантическия океан, ще разбере как да продължи нататък. По пътя си Алън се среща с различни, напълно непознати хора, които обаче му помагат да повярва в доброто и в силата и смисъла на живота.


"Пътищата, по които вървим са част от вселенски гоблен, в който нишките ни се срещат и кръстосват, за да се получи най-великото и безсмъртно божие творение"


"Пътешествието" е завладяващ роман за човещината, предателството, протегнатата ръка и изгубената надежда. Романът показва, че често най-простите на пръв поглед решения, водят до най-страшните и сериозни последици. "Пътешествието" разгръща една нова представа за света, позната ни, но позабравена, а именно, че : "животът може да бъде разбран само с поглед обърнат назад, но неизбежно се живее с поглед обърнат напред".

 

Оттук може да закупите книгата с -10% отстъпка