19
Вт, Ян
11 New Articles

"Пчеларят от Алепо", Кристи Лефтери

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

"Пчеларят от Алепо" на Кристи Лефтери е бестселър с международно значение. Книгата рисува една дълбока история за надеждата и за вродения инстинкт да се вярва в живота. Творбата поставя един много основен и за съжаление вечен въпрос: кога и как човекът се превърна в абсурдно отклонение от логиката?!

"Ръцете ми принадлежат на друго време, когато да обичам жена си беше лесно"

Пчеларят Нури живее в сирийския град Алепо заедно със семейството си до момента, в който зверствата на войната ги прогонва и разделя. Афра, която ослепява вследствие на експлозия, в която умира сина им заедно със съпруга си Нури се превръщат в бегълци с времето. Двамата започват едно дълго и мъчително търсене на път един към друг, път на спасение сред тунелите на безкрайната скръб.

"Едва, когато си позволят да прогледнат, да усетят любовта, която хранят един към друг, могат да започнат пътя си към възкресение и обновяване"

Авторката Кристин Лефтери заявява, че пише този роман в желанието си да покаже как се държим един с друг, с хората, които обичаме и на които държим и да се вгледаме по-навътре в себе си. "Пчеларят от Алепо" е роман за отнетото право на човека да бъде човек. Подчинени на времето, Нури и Афра бягат през него, за да открият своето място за спасение.

"Пчеларят от Алепо" дава пример за това какво е да бъдеш по-голям от страданието в името на останалата любов.

 

"Всичко минава, ала не всичко се забравя"