25
Съб, Май
0 Нови статии

"Прекършени криле" от Седжал Бадани: "със слабостта идва и голямата власт"

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Прекършени криле" на авторката Седжал Бадани представя безкомпромисно откровен сблъсък на две култури и заложените в тях диаметрално противоположни морални ценности.

Дълбок роман, в който основно място е отделено на темата за домашното насилие, срама и страха от него и правото на човека да води рационално съществуване."Прекършени криле" разкрива болезнения свят на едно привидно щастливо семейство, неосмелило се на време да смъкне бремето на тайните и срама от себе си. Образите на сестрите Триша, Марин и Соня са сложни, ярки и открояващи се една от друга , всяка, носеща своя собствена силно изразена индивидуалност и изграден емоционален механизъм за справяне със спомените от миналото насилие, причинявано от баща им. Водени от рационалният егоизъм и вроден инстинкт за оцеляване, трите сестри поемат в различни посоки, до момента, в който не научават, че баща им е приет в болница и е в тежко състояние. Подобно на парцета пъзел, Триша, Марин, Соня и майка им събират всички спомени и премълчани случки, оголват раните си една пред друга с едничката цел  да разберат миналото и да си простят преди да направят място за новото начало -  бъдещето.

Омагьосващо написана книга, четяща се на един дъх, без паузи, в непрекъснато очакване и желание за развръзка. Градираща история, държаща читателя в непрекъснато напрежение и очакване, "Прекършени криле" е книга със силен социален отзвук, която заслужава да бъде прочетена.

Издателство: Сиела
Автор: Седжал Бадани
Превод: Евелина Пенева
Година на издаване: 2022
Брой страници: 396
Корица: мека