19
Сря, Ян
9 Нови статии

"Сърцето не изгаря при пожар" - история, облечена в любов

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Най-доброто отмъщение е да забравиш"


Издателство Софтпрес за пореден път направи това лято по-вълнуващо и емоционално чрез историите, облечени в думи, които представя. "Сърцето не изгаря при пожар" е типичното четиво за почивка, но наситено с неприсъщия за сюжета заряд, който те кара да четеш и четеш...

 


"Най-доброто отмъщение е да забравиш"


Писателката Катрин Сентър разказва живота на една млада жена - пожарникар и оцеляването й в един изцяло мъжки свят. Каси започва осъзнатия си живот с разбити мечти, заседнала на пътя на чувствата, които според нея създават единствено проблеми. Тя отрича тотално любовта и трайните връзки и отдава живота си на работата, в която е изключително добра.  Да не допускаш чувствата да ръководят дните ти е част от стремежа на Каси, но не за дълго. Баналността на ежедневното оцеляване променя посоката, когато героинята се мести в друг град, при майка си, с която от години нямат връзка.


"Изпитвам смирение пред мъдростта на тялото и способността му само да се лекува"


"Сърцето не изгаря при пожар" е романтичен и същевременно бунтарски разказ за посоките на сърцето, за прошката, за любовта и женската сила. Романът на Катрин Сентър доказва, че единственото ни спасение е скрито в споделеността и допускането на най-близките. "Сърцето не изгаря при пожар" учи читателя да мисли в перспектива, да обмисля, преживяните житейски премеждия и да се доверява повече на интуицията и силата на чувствата, защото любовта има магическата сила да лекува всяка душевна болка.


"Да обичаш напук на всички хора, които те разочароват, изчезват,... не е слабост, а смелост"