15
Пон, Юли

Най-четени

Grid List

Месец октомври се очертава наситен с мистерии, приключения и напрежение благодарение на трите нови заглавия, които няма да ви пуснат до последната страница.

Изпълнен с динамика, напрежение и мистерии, романтика  и изкуство - ето такава се очертава втората част от месец август. Представяме ви най-новите предложения от издателства Сиела, Колибри и Ера, които привлякоха вниманието ни.

Представяме ви трите най-нови книги за месец април,  които определено ще грабнат вниманието ви.

Представяме ви четирите най-нови заглавия, излезли само преди броени дни на изд. Сиела, изд. Колибри и изд. ЕРА, с абсолютно различна тематика и настроение едно от друго. Изберете вашата книга.

"Светлината, която носим" (изд. Софтпрес) е вдъхновяващо и завладяващо продължение на "Моята история" , биографична книга на бившата първа дама на САЩ - Мишел Обама.

Последният роман но Исабел Алиенде преобръща представата на читателя за границите на майсторския замах, с който латиноамериканската писателка  създава историите си.

"Любовта на музата" на Ангелина Ангелова представлява красива симфония, изразяваща любовта към изкуството, към близките и към самия себе си.

Последната книга на италианския писател Марко Балцано отново преобръща из основи редица човешки съдби, изрисувайки ги с майсторски замах и безпощадна откровеност.

Фредерик Бегбеде отново превзе литературната сцена, този път с последната си книга "Бараж срещу Атлантика" (изд. Колибри) и дълбоките си лирични излияния за смисъла на живота, интимността, любовта и непресекващото търсене на творчески порив.

Ангелина Ангелова е автор на две книги „Сърцето помни“ и "Любовта на музата", като още с първата печели вниманието на читателите.

Перуанският писател Хорхе Марио Педро Варгас Льоса (роден 28 март 1936г., Арекипа, Перу) е сред най-значимите писатели в съвременната литература на Латинска Америка, като името му се нарежда редом с това на Габриел Гарсия Маркес, Хулио Кортасар и Карлос Фуентес.

Със своя първи дебютен роман "Жива" Ина Ясипова се нареди сред най-продаваните автори за отминалата 2022г. Вижте какво авторката сподели за читателите ни броени дни преди излизането на втория й роман "Посветена":

На 5 януари 1932г. в Алесандрия, Италия, се ражда прочутия италиански писател и философ Умберто Еко. Той е сред най големите умове на ХХ век, автор на произведения с милионни тиражи, както и на научни трудове , включени в програмите на редица висши учебни заведения.

На днешната дата 16 декември през 1775г. в Стивънсън, Великобритания се ражда известната английска писателка представителка на романтичната епоха Джейн Остин.

На 22 юни 1898г. в Оснабрюк, Северна Германия, в работническо семейство се ражда Ерих Паул Ремарк (в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му). Автор е на едни от най-известните романи на антивоенна тематика.

Пред нас застават създателките на издателство "Ева и Мария", за да споделят интересни факти около мисията да създават истории.

„Хората не четат книгите, четат себе си през тях“, Ромен Ролан

"Всеки месец различно съдържание, всеки месец нови изненади"

Много често сме свикнали да казваме, че жените не обичат, а и не разбират футбола. И макар това твърдение да важи за голяма част от нежната половина на човечество, съществуват и изключения. Днес ще ви срещна с една дама, която не само се интересува от най-великата игра, а и я разбира по-добре и от много мъже.

Днес, уважаеми читателю, ще си говорим за мечтите. За преследването им, и за постигането на определени цели и желания. Е, разбира се, основната тема отново ще е културата и изкуството, но пречупени през призмата на един мечтател. Едно момче, което не се отказа от това да слуша сърцето си. Ще се срещнем с Николай Георгиев – понастоящем вратар на Янтра Габрово, а в миналото защитавал емблемата на Витоша Бистрица, и преминал през школите на Славия и Септември.

Психологията е наука, която вълнува голяма част от обществото. И която има множество раздели, върху които всеки би могъл да се концентрира според интересите си. Признавам, у мен спортната психология винаги е предизвиквала любопитство. Много отбори в световен мащаб работят с психолози, които да се грижат за положителното ментално състояние на състезателите, което на свой ред би помогнало за постигането на максимално добри резултати. Защото знаем, че много от проблемите ни, а и нереализираният потенциал, идват точно от главата.

Advertisement