08
Пон, Авг

Масло от чаено дърво - какви са ползите?

Дух и Тяло
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Маслото от чаено дърво се прилага в народната и традиционна медицина от векове. Чаеното дърво е етерично масло, добито от едноименния храст.  Характерно за маслото от чаено дърво е че трябва изключително внимателно да се прилага върху кожата. Директната му употреба не е препоръчителна, тъй като може да предизвика алергии и зачервявания. Поради тази причина най-добре да бъде комбинирано с друг вид етерични масла, в зависимост от проблема.

Маслото от чаено дърво и продуктите, в които то се съдържа могат да облекчат и намалят следните проблеми:

-акне - при мазна и склонна към образуване на акне кожа, маслото от чаено дърво е изключително подходящо и ефикасно в повечето случаи. Плюсът при употребата му е, че не изсушава кожата и не предизвиква онова неприятно лющене. Кожата на лицето става по-гладка, еластична, тенът се избистря.

-изпотяване - това е един нерядко срещан и доста неприятен момент от забързаното ежедневие, който има и своето решение. Подбирайте продукти, съдържащи масло от чаено дърво, тъй като освен намаляване на изпотяването, до голяма степен се неутрализира неприятната миризма.

-помага за заздравяване на рани, предотвратяване на инфекции, а също така е и лековито при бактериални и гъбични инфекци

Чистото етерично масло от чаено дърво е добър вариант и за успокояване на нервната система и респираторни проблеми. За намаляване на симптоматиката се препоръчва просто да се капнат няколко капки върху салфетка или върху възглавницата вечер преди да легнете.

Препоръчваме ви да подбирате продуктите, които използвате внимателно и да четете етикета и съставките, съдържащи се в тях. Така, когато избирате продукт за лице, тяло, коса, на базата на масло от чаено дърво, гледайте да няма алкохол и оцветители. Доверявайте се на максимално чистите продукти и никога не се лъжете по цената! Ниската или прекалено високата цена не са гаранция за качество.  Подбирайте осъзнато и внимателно козметиката и храните, които употребявате и тялото ще ви се отблагодари!