15
Пон, Юли

Домашна грижа против бръчки с тейп лепенки за лице "Emiline"

Грижа за кожата
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Тейп лепенките са интересна и достъпна новост в света на красотата. Лепенките за лице са изработени от дишащ, прозрачен микроперфориран, хипоалергенен материал, което ги прави незабележими при носене.

Какво трябва да направите?
Нанесете обичайната си нощна грижа и я оставете добре да попие. След това отпуснете лицето си максимално, сложете лепенката и изгладете. Гънките по лицето се изглаждат и резултат се вижда още след първата вечер. Редовното залепване на лицето с лепенки позволява да постигнете изразен ефект: намаляване бръчките по челото, около очите, в областта на назолабиалните гънки и между веждите. Благодарение на структурата на самата тъкан се получава микромасаж – засилват се метаболизма и регенерацията на кожата.

Кинезио тейпингът е метод, който се използва основно в ортопедията при спортни травми. Методът е разработен още през 70-те години на миналия век. Идеята е залепената върху кожата лента  да отпусне мускула и насърчи разграждането на лимфна течност. Днес обаче тейпингът не се използва само терапевтично, но и като „убиец” на бръчки”. Лепенките за лице намаляват бръчките, като отпускат мускулите, които ги причиняват. Кожата става по-стегната и гладка, тенът –по-сияен, а бръчките видимо минимизирани. Резултатите са много добри в минимизирането на гневната, назолабиални, пачи крак и мимически бръчки.

Как се третират динамичните бръчки?
Едва ли ще изненадам с твърдението, че мимическите бръчки най-успешно се третират с мускулен релаксант. Тейп лепенките са чудесен продукт за тази цел. Те правят именно това - фиксират мускула в отпуснато състояние и пречат на свиването му. Мускулите са в покой и линиите се изглаждат.
 
Колко дълго се държат лепенките върху лицето?
Тейп лентите биха имали ефект при редовна и продължителна употреба. Трябва да държите лепенките на лицето си поне няколко часа. Ако ги залепите правилно, спокойно можете да прекарате нощта с тях. Важно е кожата да бъде чиста и суха, така че лепенката да залепне добре. Ако държите да използвате козметика преди тейпинга, нека това бъде поне няколко минути по-рано. В противен случай лепенките нямат да залепнат добре и ще се разместват лесно. Също така е добре да знаете, че лепенките в зоната около очите се държат за по-кратко време – в най-добрия случай за 2-3 часа. Около устата можете да останете с тях и 8 часа. По-дълго можете да останете и с лепенката на гневната бръчка на челото.

 


Кога можете да очаквате ефект от тейпинга за лице?
За да забележите видим ефект от лепенките, трябва да ги използвате последователно 30-35 дни. След това можете да поддържате ефекта, като облепвате лицето си няколко пъти седмично. Не забравяйте, че резултатът няма да е постоянен, ако не ги използвате поне 2-3 в седмицата. Мускулите бързо ще забравят новите „команди” и ще се върнат към старите си „навици”. В зависимост от дълбочината на бръчките, времето за минимизирането им е различно. Още след първите процедури обаче, ще забележите руменина и леко подпухване на лицето си. Това ще ви придаде по-младежки вид и кожата ви ще изглежда по-здрава и гладка.

 


Защо да използваме тейпинг за лице през нощта?
Нощното тейпиране дава много добри резултати, защото намалява линиите, причинени от съня, предпазва от мимики по време на сън и отпуска мускулите. Дори когато спим, мускулите на лицето ни се движат и се образуват динамични бръчки. Когато прилагаме тейп ленти, ние осигуряваме покой на лицето си за минимум 8 часа. А с времето и създаваме нова мускулна памет, която ни предпазва от задълбочаване на бръчките и образуването на нови.


В какви случаи е противопоказно поставянето на тейп лепенка?
При съмнение за алергия, слънчево изгаряне, обриз, рани , гъбични инфекции или обрив, утотребата на лепенките не е препоръчителна.

Добавете лентите към ежедневния си ритуал за красота на време и можете буквално да обърнете процеса на стареене!

 

Последвайте страницата на face.lifttape в инстаграм и научете повече за тейп лепенките "Emiline"