25
Съб, Май

Подобри тонуса на кожата с маслото от шипки

Грижа за кожата
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Използвали ли сте някога масло от шипки в ежедневната си грижа за кожата на лицето? Ако все още не сте, се намирате на правилното място, за да се информирате за ползите от ежедневната му употребата.

Маслото от шипки се получава от плодовете и семената на растението шипка (Rosa canina), което расте в Европа, Западна Азия и Северозападна Африка. То е с богато съдържание на витамини - А, С и Е и редица мастни киселини, сред които са омега-3 и омега-6. Характерно за маслото от шипки е че има лека миризма на дървесина, а цветът му варира от златист до наситено червено-оранжев или светложълт. Ароматът и цветът са основни индикатори, по които да се ориентирате в качеството на продукта.

 


Кои са основните ползи върху кожата:

-Хидратира кожата в дълбочина без да омазнява и запушване на порите. Маслото от шипки спада към т.нар "сухи масла", като е важно да се уточни, че понятието няма нищо общо с процеса на изсушаване, а точно обратното. Маслото от шипки попива много бързо в кожата без да остава на повърхността и има много добър овлажняващ ефект.

-Предпазва от появата на финни линии и бръчки - това го прави изключително подходящ продукт за жените , които тепърва ще посегнат към anti-age кремовете. Големите количества витамин А и С, намиращи се в състава му играят  ролята на силни антиоксиданти и въздействат благоприятно срещу редица кожни възпаления, включително и при екземи и псориазис.

 

 


-Спомага за заличаване на белези и петна, тъй като ускорява процеса на регенерация на клетките и възстановяването структурата на кожата.

Колкото по-чист и близък до природата по състав е един продукт, толкова по-качествен е. Така маслото от шипки, от чаено дърво, бабасу, от коноп и т.н. са добри и бюджетни варианти за това да придадем добър и здрав вид на кожата.