Радослав Бимбалов представя бестселъра „Млък“ в офия и Пловдив

Новини
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Популярният рекламист и общественик пише втората си книга години след появата на „Аз, Маниака“.

След като сборникът с разкази от Радослав Бимбалов „Млък“ , изд. "Сиела" се превърна в едно от най-търсените заглавия на Пролетния базар на книгата 2022 г., надпреварвайки се с шведския бестселъров автор Фредрик Бакман за първата позиция, изданието ще бъде представено в София и Пловдив. Премиерата на „Млък“ в столицата ще се състои на 16 юни 2022 г. от 19:30 ч. в столичния клуб „Терминал 1“ (ул. „Христо Белчев“ 1). Модератор на събитието ще бъде популярната и обичана водеща и директор на БНР „София“ – Ива Дойчинова, а специално участие в събитието ще вземат шеметните Cinga Manga Funk, които правят опит „в епохата на болезнена интеграция на „различните“, да върнат хората към дълбоките, чисти човешки ценности, където раса, пол, образование и вероизповедание не са нещата, които ни различават. Също като разказите, които читателят ще открие в „Млък“.

 


Два дни по-късно – на 18 юни от 18:30 ч. Радослав Бимбалов ще представи сборника си с разкази и пред родния Пловдив – в книжарница „Сиела“ в Mall Plovdiv (ул. „Перущица“ 8) в рамките на фестивала „Пловдив чете“. Модератор на събитието ще бъде дългогодишният журналист Живка Танчева.

Входът и на двете събития е напълно свободен.


Тези плътни, емоционално сгъстени, истински или почти истински истории засягат някои от най-наболелите теми на съвременното общество – домашното насилие, расизма, отношението ни към смъртта и любовта. И се превръщат в безпогрешно огледало човешките търсения и копнежи.