04
Нед, Дек
10 Нови статии

Най-четени

Grid List

През първата половина на месец октомври представяме на вашето внимание 3 книги, 3 различни пленяващи истории, които ще завладеят.

Стягаме виртуалния багаж и се отправяме на поредно вълнуващо приключение с ИК ЕРА. Този път поемаме към Португалия. Неземни плажове, вино и футбол... с това е позната Португалия на света. Но това ли е всичко, с което може да се гордее?

Българската авторка, съживява автентичните традиции и обичаи на сакарското село Устрем в нежен разказ за забравената България.

Струва ли ни се или имахме доста богат откъм нови книги август? Представяме ви три от най-новите заглавия на ИК Сиела, които привлякоха интереса ни.

През месец август ви предлагаме да поплувате с нас в дълбоките води на три обещаващи трилъра.

"Сърце" е явление в съвременната българска литература, глътка чист въздух с аромат на свежест на фона на морето от заглавия, сред които като че ли все по-често плуваме и се изгубваме в опит да намерим онази книга, която да остави следи след прочитането. С втория си роман Виктория Бешлийска смело и категорично връща вярата в родната, съвременна писменост и красота на българското слово, отекващо във времето и пространството.

"Прекършени криле" на авторката Седжал Бадани представя безкомпромисно откровен сблъсък на две култури и заложените в тях диаметрално противоположни морални ценности.

"Любов на релси" е увлекателен роман с аромат на петрикор (приятния мирис след дъжд), носещ усещане за топлина и уют в читателя.

"Утешението на ангела" е последната книга , дело на френския философ Фредерик Льоноар.

На 22 юни 1898г. в Оснабрюк, Северна Германия, в работническо семейство се ражда Ерих Паул Ремарк (в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му). Автор е на едни от най-известните романи на антивоенна тематика.

Валентина Антонов е журналист с дългогодидишен опит и автор на "90 хроники за щастие". Това е книга за личните битки, страхове и избори, за силата да се изправиш срещу себе си и да преодолееш собствените си обсесии.

Амос Оз (4.05.1939г. - 28.12.2018г.) е израелски писател, есеист и професор по литература със световно признание.

Роденият на 4 декември 1875г. в Прага Райнер Мария Рилке е считан за един от най-значимите поети на XIX - XX век

Аврам Ноам Чомски, роден на 7 декември 1928г. , е американски философ и лингвист, политически активист и когнитивен изследовател.

Гор Видал (3.10.1925.-31.07.2012г.) е американски писател с изключително интересна съдба. Ражда се във военната академия Уест Пойнт в семейство на висш чиновник  и бродуейска актриса. Огромна роля във възпитанието му и политическата му ориентация играе дядо му, сенатор Томас Гор, една от водещите фигури по това време.