20
Пон, Мар
6 Нови статии

Най-четени

Grid List

През първата половина на месец октомври представяме на вашето внимание 3 книги, 3 различни пленяващи истории, които ще завладеят.

Стягаме виртуалния багаж и се отправяме на поредно вълнуващо приключение с ИК ЕРА. Този път поемаме към Португалия. Неземни плажове, вино и футбол... с това е позната Португалия на света. Но това ли е всичко, с което може да се гордее?

Българската авторка, съживява автентичните традиции и обичаи на сакарското село Устрем в нежен разказ за забравената България.

Последният криминален роман на Балдачи "Мъжът от влака в 6:20" (ИК Обсидиан) ни потапя в света на богатите, където алчността и стремежа към власт и финансов контрол са водещи. Травис Дайвин е бивш рейнджър, оцелял в редица военни операции, който решава да промени рязко посоката и фронта на реализация, прехвърляйки се в света на финансите, който обаче се оказва далеч не по-малко опасен.

"Съдбата ни представя три възможности: богатство, бедност, щастие. Богатият притежава повече от нужното, бедният по-малко, а щастливият колкото му е нужно"

"Сърце" е явление в съвременната българска литература, глътка чист въздух с аромат на свежест на фона на морето от заглавия, сред които като че ли все по-често плуваме и се изгубваме в опит да намерим онази книга, която да остави следи след прочитането. С втория си роман Виктория Бешлийска смело и категорично връща вярата в родната, съвременна писменост и красота на българското слово, отекващо във времето и пространството.

"Прекършени криле" на авторката Седжал Бадани представя безкомпромисно откровен сблъсък на две култури и заложените в тях диаметрално противоположни морални ценности.

Със своя първи дебютен роман "Жива" Ина Ясипова се нареди сред най-продаваните автори за отминалата 2022г. Вижте какво авторката сподели за читателите ни броени дни преди излизането на втория й роман "Посветена":

На 5 януари 1932г. в Алесандрия, Италия, се ражда прочутия италиански писател и философ Умберто Еко. Той е сред най големите умове на ХХ век, автор на произведения с милионни тиражи , както и на научни трудове , включени в програмите на редица висши учебни заведения.

На днешната дата 16 декември през 1775г. в Стивънсън, Великобритания се ражда известната английска писателка представителка на романтичната епоха Джейн Остин.

На 22 юни 1898г. в Оснабрюк, Северна Германия, в работническо семейство се ражда Ерих Паул Ремарк (в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му). Автор е на едни от най-известните романи на антивоенна тематика.

Валентина Антонов е журналист с дългогодидишен опит и автор на "90 хроники за щастие". Това е книга за личните битки, страхове и избори, за силата да се изправиш срещу себе си и да преодолееш собствените си обсесии.

Амос Оз (4.05.1939г. - 28.12.2018г.) е израелски писател, есеист и професор по литература със световно признание.