27
Чет, Ян
11 Нови статии

Най-четени

Grid List

Вълнуващ януари в литературен план! Нека сега ви запознаем с книгите, които заслужават да бъдат прочетени и които вече може да намерите по книжарниците.

На 14 януари излиза „Каталог на книгите корабокрушенци" ,изд. Колибри. Книга мечта за всеки библиофил!

Докато изтърсва снежинките от върха на ушите си, мишлето Уинстън се сдобива с изключително важна мисия: възможно най-бързо да предаде на Дядо Коледа едно писмо, за да не остане някое дете без подарък.

Най-новият роман на популярния френски писател Марк Леви "Обърнатият хоризонт",изд. Колибри излиза на 20.12.2021г в книжарниците.

За романа си „Игра за всяка възраст“ румънският писател и преводач Клаудиу М. Флориан е удостоен с Европейска награда за литература през 2016 година.

„Младостта е талант, който се придобива с времето.“

На къде искаш да вървиш?  По кой път си избрал да поемеш? Колко време може да имитираш живота без да го живееш? 

Стартираме годината с представяне на трогателен и впечатляващ роман на ирландската писателка Анн Грифин.

"Ала понякота животът не ни позволява да се радваме по много наведнъж; животът нерядко се проявява като скъперник, за да не ставаме надменни, може би"

Щастливи сме да ви предложим книгите на младата и талантлива писателка Ами Тола, с които да зарадвате любимите в къщи.

"Всеки, който очаква любовта да е разумна, вероятно никога не е обичал"

Амос Оз (4.05.1939г. - 28.12.2018г.) е израелски писател, есеист и професор по литература със световно признание.

Роденият на 4 декември 1875г. в Прага Райнер Мария Рилке е считан за един от най-значимите поети на XIX - XX век

Аврам Ноам Чомски, роден на 7 декември 1928г. , е американски философ и лингвист, политически активист и когнитивен изследовател.

Гор Видал (3.10.1925.-31.07.2012г.) е американски писател с изключително интересна съдба. Ражда се във военната академия Уест Пойнт в семейство на висш чиновник  и бродуейска актриса. Огромна роля във възпитанието му и политическата му ориентация играе дядо му, сенатор Томас Гор, една от водещите фигури по това време.

"Заобичвам тези книги, които са написани откровено, където не откривам авторското его, където не усещам насилие над езика, над темите. Обичам да чета книги, които ми говорят на жив, човешки език."