23
Вт, Апр

Ана Леови за способността на изкуството да култивира

Мода
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Изкуството създава общност и единство, независимо от пола, националността, цвета на кожата, религията...Позволява ни да се наслаждаваме еднакво на преживяванията, да разбираме
различните реалности, да поставяме под въпрос и да оценяваме..."  


Ана Леови е мексикански артист, илюстратор. Характерно за работите й е използването на многообразието от цветове и абстрактни форми с цел пресъздаване заобикалящия ни свят. Чрез изкуството, което прави, тя се стреми  да провокира хората да бъдат силни, да изразяват своята индивидуалност и да отстояват личната си свобода. В творбите си, Леови умело си играе с формите и пропоциите на човешкото тяло и обектите, които изобразява, съчетавайки ги с богатство от цветове. Този похват Ана използва и за да изрази контраста между вътрешна и външна красота. Върху хартия или плат тя илюстрира оптимистичната страна на живота.Месец март брандът Mango организира кампанията "гласът ни е силен, но заедно сме дори по-силни", чиято цел е присъединяването към глобалното движение за равенство и права на жените. Печалбите от проведената кампания ще бъдат дарени на фондация "Висенте Ферер", която се занимава с насърчаване развитието на жените в селските райони в Южна Индия. Mango подкрепя идеите на фондацията за равенство, насърчаване независимостта и лидерството при жените още от 2005г.В интервю по повод кампанията за Mango, Ана Леови споделя, че към днешна дата най-много я вдъхновява загубата на свободата да се движим свободно и да комуникираме помежду си. Пожелаваме си скоро този етап да отмине, но Ана Леови да продължава да ни радва с изумителните си творби!"Това са времена, в които виждаме и чуваме предимно негативни неща, поради което се опитвам да предам послания на оптимизъм, в които носталгията по миналото ни мотивира да създадем по-добро бъдеще".


Оставяме ви да се насладите на красотата, която Леови създава и която вече е напълно достъпна в България благорадение на колаборацията с Mango. Ние самите притежаваме две от уникалните  фланелки , така че следете ни в социалните ни мрежи, където ще ви ги покажем!

facebook - modartbg

instagram - modartbg